Skip to main content

Het goede leven 2.0

Het goede leven 2.0

Dit koppel wilde graag hun leefruimte verbouwen om te genieten van hun welverdiende pensioen. Maar gaandeweg smaakte de transformatie naar meer, om uiteindelijk te eindigen in een totaalrenovatie van de benedenverdieping.

Het oorspronkelijke kookeiland werd in het verleden al eens gedraaid omdat de bewoners liever genieten van het uitzicht op hun tuin. En terecht. Om het buitengevoel nog meer naar binnen te brengen, werden de raampartijen volledig opengewerkt. Hierdoor baadt de ruimte in een aangenaam daglicht.

Benedenverdieping

Lichtrijke leefruimte

Voordien waren de ruimtes van elkaar gescheiden, waardoor de lichtinval binnen sterk belemmerd werd. De tussenmuur werd volledig weggehaald om één grote ruimte te bekomen. De keuken werd naar de andere kant gebracht en tenslotte werd er een groot boograam uitgebroken. 

Benedenverdieping

Strategische puzzel

We hadden een vrij beperkte diepte om de keukentoestellen in te bouwen, dus hier zijn we strategisch te werk gegaan om alles te doen passen in het geheel. Het kookeiland wordt nu optimaal benut, terwijl we tegelijk een ruim en rustig geheel behouden.

Benedenverdieping

Het volledige plaatje

Maar de ingrijpende veranderingen brachten de klant op het idee om stelselmatig de andere ruimtes mee te nemen. Het toilet, de hal en de natte cel kregen dus ook een hedendaagse facelift. Of hoe een ogenschijnlijk gedeeltelijke verbouwing plots uitmondde in een totaalrenovatie.

Benedenverdieping
Het goede leven 2.0

Project

strak landelijke interieurinrichting

Ruimte

volledige benedenverdieping

Sfeer

strak landelijk, lichtrijk, rustgevend

Neem contact op

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.